GSROM este un eveniment anual pentru și despre studenții originari din RM, dar care au absolvit în străinătate. Proiectul a fost lansată în 2013 la inițiativa Biroului pentru Relații cu Diaspora, iar din 2016 a devenit un proiect independent și apolitic, prin care se valorifică realizările studenților Moldoveni din străinătate și se promovează dialogul dintre diaspora și membrii societății din RM în cadrul unui eveniment de una-două zile. 

Rolul FAR din ultimii doi – trei ani este de co-organizator al evenimentului, implementarea proiectului GSROM se bazează pe participarea voluntară a echipei de proiect și în fiecare an se formează echipe prin conlucrarea studențiilor și tinerilor profesioniști moldoveni din afara țării cu cei din RM, fiind un model de cooperare trans-frontaliere și consolidare a forțelor celor două grupuri. 

Pe parcursul ultimelor 5 ediții, proiectul GSORM a reușit să premieze rezultatele academice a peste 100 de tineri, studenți peste hotarele țării și să aibă peste 1000 participanți la cele 5 evenimente. 

Ultimele 5 ediții au fost implementate prin contribuții individuale – crowdfunding, aportul sponsorilor și a partenerilor evenimentelor și a agențiilor donatoare ca SDC – Swiss Agency for Development and Cooperation.